Wij, Nederlanders, hebben een belangrijke rol in het verspreiden van koffie over de wereld. In de 17e-eeuw werden koffieplanten door de VOC verscheept naar Batavia, wat destijds de hoofdstad van Indonesië was, om meer koffie te kunnen produceren. Na een aantal jaar was dit kikkerlandje de grootste koffie-leverancier van Europa geworden.

In die tijd werd in Europa de koffie warm gedronken, terwijl de Nederlanders in Azië hun koffie koud dronken. In Azië lieten ze namelijk hun gemalen koffie bonen in koud water rusten voor 12 tot 24 uur. Dit deden ze om de koffie langer houdbaar te maken voor de lange reizen op zee en om lekker af te koelen in de Aziatische zon. Deze speciale manier van koffie zetten wordt tot op de dag vandaag cold brew coffee of Dutch coffee genoemd!

Niet alleen in Azië hadden ze de smaak te pakken. Ook in landen zoals Australië, Japan en de Verenigde Staten weten ze het concept cold brew coffee te omarmen. 

Langzamerhand komt deze authentieke manier van koffie brouwen terug naar Nederland, zodat jij er heerlijk van kan gaan genieten. 

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

Logo & foto's door:  Sander Puhl                                www.sanderpuhl.com

©2018 by Spotter Coffee.